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Registros recuperados : 219 | |
201. | | CARVALHO, A. M. de; SANTOS, D. C. R. dos; RAMOS, M. L. G.; MARCHAO, R. L.; VILELA, L.; SOUSA, T. R. de; MALAQUIAS, J. V.; GONÇALVES, A. D. M. de A.; COSER, T. R.; OLIVEIRA, A. D. de. Nitrous Oxide Emissions from a Long-Term Integrated Crop?Livestock System with Two Levels of P and K Fertilization. Land, v. 11, n. 1535, 2022. 16 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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202. | | CARVALHO, A. M. de; OLIVEIRA, A. D. de; FIGUEIREDO, C. C.; SOUSA, D. M. G. de; PULROLNIK, K.; RAMOS, M. L. G.; MARCHAO, R. L.; SOUZA, M. V.; SILVA, V. G.; RIBEIRO, L. R. P. BALANÇO DE CARBONO E DINÂMICA DE GASES DE EFEITO ESTUFA EM SISTEMAS MILHO/PLANTAS DE COBERTURA NO BIOMA CERRADO. In: Coletânea dos fatores de emissão e remoção de gases de efeito estufa da agricultura brasileira. Brasília, DF: MAPA/SENAR, 2020. p. 88-89 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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203. | | SALTON, J. C.; OLIVEIRA, P. de; TOMAZI, M.; RICHETTI, A.; BALBINO, L. C.; FLUMIGNAN, D. L.; MERCANTE, F. M.; MARCHAO, R. L.; CONCENCO, G.; SCORZA JUNIOR, R. P.; ASMUS, G. L. Benefícios da adoção da estratégia de integração lavoura-pecuária-floresta. In: CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; KLUTHCOUSKI, J.; MARCHÃO, R. L. (Ed.). Integração lavoura-pecuária-floresta: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 35-53. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados. |
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204. | | SOUZA, K. W. de; PULROLNIK, K.; GUIMARAES JUNIOR, R.; MARCHAO, R. L.; VILELA, L.; CARVALHO, A. M. de; MACIEL, G. A.; MORAES NETO, S. P. de; OLIVEIRA, A. D. de. Offsetting greenhouse gas (GHG) emissions through croplivestock-forest integration. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2020. 13 p. 13 p. (Embrapa Cerrados. Circular Técnica, 43). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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205. | | MENDES, I. de C.; MARCHAO, R. L.; REIS JUNIOR, F. B. dos; CHAER, G. M.; SALTON, J. C.; VILELA, L.; OLIVEIRA, M. I. L. de; TOMAZI, M.; BENITES, V. de M. Saúde do solo em sistemas de integração lavoura pecuária. In: MARTINS, A. G.; BATISTA, A. H.; WENDLING, B.; PEREIRA, M. G.; SANTOS, W. O. (ed.). Manejo do solo em sistemas integrados de produção. Ponta Grossa: Atena, 2022. cap. 7, p. 189-223. p. 189-223 Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Solos. |
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206. | | OLIVEIRA, W. R. D. de; RAMOS, M. L. G.; CARVALHO, A. M. de; COSER, T. R.; SILVA, A. M. M.; LACERDA, M. M.; SOUZA, K. W. de; MARCHAO, R. L.; VILELA, L.; PULROLNIK, K. Dynamics of soil microbiological attributes under integrated production systems, continuous pasture, and native cerrado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1501-1510, set. 2016. Título em português: Dinâmica de atributos microbiológicos do solo em sistemas integrados de produção, pastagem contínua e cerrado nativo. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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207. | | OLIVEIRA, W. R. D. de; RAMOS, M. L. G.; CARVALHO, A. M. de; COSER, T. R.; SILVA, A. M. M.; LACERDA, M. M.; SOUZA, K. W. de; MARCHAO, R. L.; VILELA, L.; PULROLNIK, K. Dynamics of soil microbiolotical attributes under integrated production systems, continuous pasture, and native cerrado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 51, n. 9, p. 1501-1510, set. 2016. p. 1501-1510 Título em português: Dinâmica de atributos microbiológicos do solo em sistemas integrados de produção, pastagem contínua e cerrado nativo. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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208. | | CARVALHO, A. M. de; OLIVEIRA, W. R. D.; RAMOS, M. L. G.; COSER, T. R.; SOUZA, K. W. de; MALAQUIAS, J. V.; OLIVEIRA, A. D. de; PULROLNIK, K.; TIMOTEO, L. G.; GUIMARAES JUNIOR, R.; MARCHAO, R. L. Edaphoclimatic factors and interactions with nitrous oxide emissions in integrated production systems. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 18-23. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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209. | | GUIMARAES JUNIOR, R.; PEREIRA, L. G. R.; MARCHAO, R. L.; PULROLNIK, K.; BARBOSA, F. A.; CARVALHO, A. M. de; MACIEL, G. A.; MANDARINO, R. A.; SANTOS, D. de C. Sistemas de produção sustentáveis, Integração Lavoura-Pecuária e Integração Lavoura-Pecuária-Floresta. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; COSTA, M. de S. N. (org.). Coletânea de fatores de emissão e remoção de gases de efeito estufa da pecuária brasileira. Brasília, DF: MAPA/SENAR, 2020. p. 114-115 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite. |
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210. | | CARVALHO, A. M. de; OLIVEIRA, W. R. D. de; RAMOS, M. L. G.; COSER, T. R.; OLIVEIRA, A. D. de; PULROLNIK, K.; SOUZA, K. W. de; VILELA, L.; MARCHAO, R. L. Soil N2o fluxes in integrated production systems, continuous pasture and Cerrado. Nutrient Cycling in Agroecosystems, Jan. 2017. 15 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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211. | | FONSECA, A. C. P. da; CARVALHO, A. M. de; SOUSA, T. R. de; OLIVEIRA, A. D. de; JESUS, D. R. de; DAMASCENO, G. A.; RIBEIRO, H. C.; SILVA, F. R. da C.; BARROS, I. A. de; MARCHAO, R. L. Teores de macronutrientes do consórcio café com capim Braquiária no Cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 22., 2023, Natal. A agrometeorologia e a agropecuária: adaptação às mudanças climáticas: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia, 2023. p. 2173-2177 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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212. | | CORDEIRO, L. A. M.; BALBINO, L. C.; GALERANI, P. R.; DOMIT, L. A.; SILVA, P. C.; KLUTHCOUSKI, J.; VILELA, L.; MARCHÃO, R. L.; SKORUPA, L. A.; WRUCK, F. J. Transferência de tecnologias para adoção da estratégia de integração lavoura-pecuária-floresta. In: CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; KLUTHCOUSKI, J.; MARCHÃO, R. L. (Ed.). Integração lavoura-pecuária-floresta: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 377-393. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Ambiente. |
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213. | | SANTOS, D. C. R. dos; CARVALHO, A. M. de; MARCHAO, R. L.; RAMOS, M. L. G.; VIERA, D. L.; SOARES, D. dos S.; GONÇALVES, A. D. M. de A.; CAVALCANTE, E.; ZUIM, D. R. Fluxos de N2O em um latossolo vermelho após 25 anos com sistema de Integração Lavoura-Pecuária no Cerrado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., 2016, Goiânia. Rumo aos novos desafios: [anais]. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2016. FertBio 2016. p. 1168. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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214. | | CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; MACEDO, M. C. M.; ZIMMER, A. H.; RAMOS, A. K. B.; BRAGA, G. J.; MACIEL, G. A.; MARCHAO, R. L.; ALMEIDA, R. G. de. Estratégias para recuperação e renovação de pastagens degradadas no Cerrado. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2022. 27 p. (Embrapa Cerrados. Documentos, 397). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte. |
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215. | | SHIRATSUCHI, L. S.; MARCHÃO, R. L.; JERKE, C.; RESENDE, A. V.; FONTES, J. R. A.; OLIVEIRA, C. M.; VILELA, M. de F.; SÁ, M. A. C. de; SANTOS JÚNIOR, J. de D. G. dos; HURTADO, S. M. C. Geração de mapas multitemáticos em agricultura de precisão. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2007. 22 p. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 181). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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216. | | KLUTHCOUSKI, J.; CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; MARCHÃO, R. L.; SALTON, J. C.; MACEDO, M. C. M.; ZIMMER, A. H.; BALBINO, L. C.; PORFÍRIO-DA-SILVA, V.; MÜLLER, M. D. Conceitos e modalidades da estratégia de integração lavoura-pecuária-floresta. In: CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; KLUTHCOUSKI, J.; MARCHÃO, R. L. (Ed.). Integração lavoura-pecuária-floresta: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 21-33. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite. |
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217. | | PELEGRINELLI, F.; XAVIER, J. H. V.; BRAGA, A. R. dos S.; KARIA, C. T.; MACHADO, C. T. de T.; VIEIRA, E. A.; SOUSA, E. dos S. de; AQUINO, F. de G.; REIS JUNIOR, F. B. dos; LIMA, J. E. F. W.; VILELA, L.; CARVALHO, M. A.; VILELA, M. de F.; SA, M. A. C. de; MARCHAO, R. L.; SILVA NETO, S. P. da; REIN, T. A. Agenda de P&D da Embrapa Cerrados: metodologia de construção. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2018. 28 p. (Embrapa Cerrados. Documentos, 349). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
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218. | | LAVELLE, P.; MATHIEU, J.; SPAIN. A.; BROWN, G. G.; FRAGOSO, C.; LAPIED, E.; AQUINO, A. de; BAROIS, I.; BARRIOS, E.; BARROS, M. E.; BEDANO, J. C.; BLANCHART, E.; CAULFIELD, M.; CHAGUEZA, Y.; DAI, J.; DECAËNS, T.; DOMINGUEZ, A.; DOMINGUEZ, Y.; FEIJOO, A.; FOLGARAIT, P.; FONTE, S. J.; GOROSITO, N.; HUERTA, E.; JIMENEZ, J. J.; KELLY, C.; LORANGER, G.; MARCHAO, R. L.; MARICHAL, R.; PRAXEDES, C.; RODRIGUEZ, L.; ROUSSEAU, G.; ROUSSEAU, L.; RUIZ, N.; SANABRIA, C.; SUAREZ, J. C.; TONDOH, J. E.; VALENÇA, A. de; VANEK, S. J.; VASQUEZ, J.; VELASQUEZ, E.; WEBSTER, E.; ZHANG, C. Soil macroinvertebrate communities: a world-wide assessment. Global Ecology and Biogeography, v. 31, n. 7, p. 1261-1276, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas. |
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219. | | LAVELLE, P.; MATHIEU, J.; SPAIN. A.; BROWN, G. G.; FRAGOSO, C.; LAPIED, E.; AQUINO, A. M. de; BAROIS, I.; BARRIOS, E.; BARROS, M. E.; BEDANO, J. C.; BLANCHART, E.; CAULFIELD, M.; CHAGUEZA, Y.; DAI, J.; DECAËNS, T.; DOMINGUEZ, A.; DOMINGUEZ, Y.; FEIJOO, A.; FOLGARAIT, P.; FONTE, S. J.; GOROSITO, N.; HUERTA, E.; JIMENEZ, J. J.; KELLY, C.; LORANGER, G.; MARCHAO, R. L.; MARICHAL, R.; PRAXEDES, C.; RODRIGUEZ, L.; ROUSSEAU, G.; ROUSSEAU, L.; RUIZ, N.; SANABRIA, C.; SUAREZ, J. C.; TONDOH, J. E.; VALENÇA, A. de; VANEK, S. J.; VASQUEZ, J.; VELASQUEZ, E.; WEBSTER, E.; ZHANG, C. Soil macroinvertebrate communities: a world-wide assessment. Global Ecology and Biogeography, v. 31, n. 7, p. 1261-1276, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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Registros recuperados : 219 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/05/2012 |
Data da última atualização: |
28/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MORAES, E. A.; QUEIROZ, V. A. V.; SCHAFFERT, R. E.; COSTA, N. M. B.; NELSON, J. D.; RIBEIRO, S. M. R. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS. |
Título: |
In vivo protein quality of new sorghum genotypes for human consumption. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, Essex, v. 134, p. 1549-1555, 2012. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2012.03.079 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The in vivo protein qualities were evaluated in flours from raw sorghum grains (RF) and flours from sorghum grains subjected to heat treatment in an oven (HTF) from the hybrids BRS 305, BRS 309 and BRS 310, developed by the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa). There were no differences in feed efficiency ratios among experimental groups. Heat-treated flour from BRS 309 and BRS 310 genotypes had higher protein efficiency ratios and net protein ratio values; however, they did not differ from those of flour from raw grain of BRS 310 genotype. Effects of heat treatment were observed in the BRS 309 genotype. Heat treatment did not affect true digestibility observed for the RF and HTF of the three genotypes. Lysine was the first limiting amino acid of the three sorghum genotypes. The HTF BRS 305 showed the lowest protein digestibility-corrected amino acid score value. Heat treatment improved the protein quality of genotype BRS 309; however, no differences were observed among the other genotypes. |
Thesagro: |
Alimentação; Consumo; Sorghum Bicolor; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01713naa a2200241 a 4500 001 1924152 005 2018-05-28 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2012.03.079$2DOI 100 1 $aMORAES, E. A. 245 $aIn vivo protein quality of new sorghum genotypes for human consumption.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe in vivo protein qualities were evaluated in flours from raw sorghum grains (RF) and flours from sorghum grains subjected to heat treatment in an oven (HTF) from the hybrids BRS 305, BRS 309 and BRS 310, developed by the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa). There were no differences in feed efficiency ratios among experimental groups. Heat-treated flour from BRS 309 and BRS 310 genotypes had higher protein efficiency ratios and net protein ratio values; however, they did not differ from those of flour from raw grain of BRS 310 genotype. Effects of heat treatment were observed in the BRS 309 genotype. Heat treatment did not affect true digestibility observed for the RF and HTF of the three genotypes. Lysine was the first limiting amino acid of the three sorghum genotypes. The HTF BRS 305 showed the lowest protein digestibility-corrected amino acid score value. Heat treatment improved the protein quality of genotype BRS 309; however, no differences were observed among the other genotypes. 650 $aAlimentação 650 $aConsumo 650 $aSorghum Bicolor 650 $aSorgo 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aSCHAFFERT, R. E. 700 1 $aCOSTA, N. M. B. 700 1 $aNELSON, J. D. 700 1 $aRIBEIRO, S. M. R. 773 $tFood Chemistry, Essex$gv. 134, p. 1549-1555, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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